🤩 Ešte stále pre vás držíme pri väčšine produktov akčné znížené ceny, tak neváhaj a nakupuj

Na čo je dobrý proteín a prečo sa používa?

Proteíny sú hlavným a kľúčovým výživovým doplnkom tak pre profesionálneho športovca, ako aj pre začiatočníka. Proteíny, čiže bielkoviny, pomáhajú pri budovaní svalovej hmoty a zároveň chránia a regenerujú svaly, ktoré sa počas tréningu namáhajú. Sú zdrojom energie. Bielkoviny ďalej poskytujú nášmu telu veľa ďalších dôležitých funkcií – podporujú imunitu, regulujú správnu hydratáciu tela, alebo tiež udržujú správne pH krvi.

 

Proteín sa hodí do každej redukčnej diéty, pre ktorú sa práve vy rozhodnete. Bielkoviny sú totiž v každej diéte nevyhnutné. Prečo? Aby nám zostávali svaly a odchádzal len tuk. Proteínový nápoj obsahuje veľmi málo kalórií, zasýti vás a skvele chutí.

V našom proteínovom nápoji nenájdete nič škodlivé. Proteín má prírodný pôvod, je zo srvátky. I keď srvátka obsahuje veľa tuku, sacharidov a laktózu, vďaka jeho spracovaniu metódou CFM (Cross flow Microfiltration) sú pri mikrofiltrácii odstránené nežiaduce zložky, ako je napríklad laktóza (mliečny cukor, ktorý veľká časť populácie zle rozkladá), tuk alebo cholesterol. Výsledný produkt je potom iba čistá a využiteľná bielkovina.

Všeobecne proteíny, podľa rýchlosti trávenia, delíme do troch skupín – koncentráty, izoláty a hydrolyzáty. SKINNY pri výrobe zvolilo proteín zo srvátkového koncentrátu. Koncentrát totiž môžeme počas dňa dávkovať ako po tréningu alebo len tak počas dňa, keď nestíhame, ale aj pred spaním. Má teda všestranné využitie, ktoré ženám pri každodennom zhone bude ideálnym pomocníkom aj v boji s tukmi.

SKINNY proteíny sa môžu pýšiť špičkovou kvalitou surovín, dokonalou chuťou a perfektnou rozpustnosťou.

 

Dávkovanie:

Rozmiešajte 30 g (jednu odmerku) v 200 – 250 ml vody alebo mlieka (my odporúčame mlieko), prípadne rozmiešajte do jogurtu. Podľa fyzickej záťaže užívajte 1 až 3 dávky denne, po tréningu alebo ako desiatu medzi jedlami.

Proteín odporúčame aj ako večeru. Prečo? A nezaťaží to váš organizmus na noc príliš?

Je to veľmi hodnotný zdroj bielkovín a jeho vstrebateľnosť je veľmi rýchla. Jednoducho – dodá telu potrebné bielkoviny, ktoré počas dňa z iných potravín telo nedokáže prijať, a pritom na noc nezaťažujeme organizmus náročným trávením.

Rýchla a jednoduchá desiata – biely jogurt, 1 odmerka proteínu, 1 banán – rozmixovať a máte desiatu ako vyšitú :)

 

Proteínová zmrzlina? Prečo nie!

1 nízkotučný tvaroh, 2 lyžice bieleho jogurtu alebo 80 ml mlieka, 1 odmerka proteínu, a ak máte radi sladké, osladiť stéviou. Všetko rozmixovať, naliať do formičiek na zmrzlinu alebo do vaničky a vychladiť do mrazničky. Podávame so strúhanou vysokopercentnou čokoládou, strúhaným kokosom alebo orieškami. Fantázii sa medze nekladú…